25
wo, nov

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513Heerenveen Kunst/Cultuur - Op dinsdag 19 november verwelkomt de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen), de schrijver Özkan Akyol in Museum Belvédère.

Akyol (Deventer, 1984) is een Nederlandse schrijver en columnist . Hij volgde een mavo-opleiding en studeerde journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in het literair voetbalblad Hard Gras.

Zijn debuutroman Eus (2012) werd direct een succes; in een week tijd werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht, nam Eyeworks de filmrechten over en de auteur mocht bij diverse televisieprogramma’s aanschuiven voor zijn visie op de actualiteit. Ondertussen zijn er meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

De tweede roman van Özkan Akyol is Turis. (2016) en werd net als zijn debuutroman meteen een bestseller. Turis is een beklemmende, indringende en bij vlagen geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen. Deze roman betekende de definitieve doorbraak van de schrijver in de Nederlandse literatuur.
In 2017 maakte hij de documentaire De neven van Eus, een vijfdelige serie voor de Nederlandse televisie over Turkije. De serie werd uitgezonden door de NTR op NPO 2 en de VRT op Canvas. Deze duizendpoot is ook nog tafelheer bij De Wereld Draait Door en presentator van Sterren op het doek.

In de pauze is er gelegenheid om het museum te bezoeken. Daar is 'Van Thom tot nu - Verzamelde werken' te zien, een jubileumtentoonstelling van 15 jaar Museum Belvédère. Boekhandel Binnert Overdiep is met een stand aanwezig in het Museumcafé.

Meer informatie
Datum: dinsdag 19 november
Locatie: Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen-Oranjewoud
Toegang: € 10,-
€ 5,- voor donateurs, scholieren en studenten
(alleen contante betaling mogelijk!)
Zaal open: 19.30 uur | aanvang 20.00 uur
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.