16
do, juli

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Heerenveen Kunst/Cultuur - Museum Belvédère bestaat vijftien jaar en viert dit met een jubileumtentoonstelling in het hele gebouw met hoogtepunten uit de collectie.

Museum Belvédère bestaat al weer vijftien jaar en heeft een vaste en niet meer weg te denken plek verworven in het culturele landschap. Belvédère is een levendige ontmoetingsplek voor Friese en Noord-Nederlandse kunstenaars en uiteraard voor alle liefhebbers van kunst, cultuur, natuur en architectuur. Het vijftienjarig bestaan wordt gevierd met de spraakmakende expositie ‘Van Thom tot nu’ dat een beeld geeft van de gedurende deze vijftien jaar verzamelde imposante collectie kunstwerken.

In de beide museumvleugels is een ruime keuze uit de vaste collectie te zien, met werken van onder meer: Wobbe Alkema, Willem van Althuis, Jan Altink, Boele Bregman, Tinus van Doorn, Ed Dukkers, Gerrit Benner, Willem Hussem, Christiaan Kuitwaard, Jan Mankes, Giorgio Morandi, Tames Oud, Roger Raveel, Krin Rinsema, Thijs Rinsema, Jan Roos, Jan Snijder, Sjoerd de Vries, Hendrik Werkman, Jan Wiegers, Robert Zandvliet en vele, vele anderen. 

Topstukken
De feestelijke tentoonstelling omvat de alle cruciale topstukken die bijeen werden gebracht door Thom Mercuur (1940-2016), de grondlegger van Museum Belvédère en de vele werken die nadien werden verzameld. Het geheel weerspiegelt een collectie met heldere uitgangspunten en zin voor verbreding en vernieuwing.

Thuishaven
Museum Belvédère is een thuishaven voor Friese en Noord-Nederlandse kunstenaars en streeft ernaar hun werk te tonen in relatie tot het werk van geestverwanten uit binnen- en buitenland. Het legt een bijzondere belangstelling aan de dag voor schilderkunst die inspiratie vindt in de natuur en waarin aspecten van land, licht, lucht en ruimte zijn verwerkt.

Collectieboek
Vanwege het vijftienjarige bestaan wordt er een omvangrijk collectieboek uitgegeven. Deze uitgave en de realisatie van deze uitgebreide tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van:

Provinsje Fryslân, Gemeente Heerenveen, Boersma Adema Fonds, Ottema Kingma Stichting, St. Beringer Hazewinkel, Bureau Landelijk Wonen Groningen en door Pleun en Mieke van Toledo.

Museum Belvédère vindt u op de Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Oranjewoud.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.