27
di, okt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Oranjewoud Kunst - De huidige hoofdtentoonstelling is de eerste museale presentatie in Nederland van de Franse kunstenaar Martin Jarrie (1953). Zijn werk beweegt zich op het grensvlak van schilder- en illustratiekunst.

De ruim opgezette expositie Manger avec les yeux (‘met de ogen eten’) kreeg onlangs een lovende recensie in NRC Handelsblad (klik hier om te lezen). De meeste tentoongestelde werken werden gemaakt als illustraties voor (kinder)boeken en tijdschriften, maar ook Jarrie's vrije werk is ruim vertegenwoordigd.

Nog te zien t/m 5 april.

 

Jeroen Allart

Interieurs en landschappen van Jeroen Allart (1970) uit Rotterdam. Zijn werk heeft een verfrissende lichtvoetigheid en wordt gekenmerkt door helderheid en eenvoud. Het geheel is kraakhelder geschilderd.

Nog te zien t/m 23 februari.

 

Marianne Schipaanboord

Het leven van Marianne Schipaanboord (1965) voltrekt  zich in stilte. Ze is spastisch, kan niet horen en ook niet praten. Haar artistieke talent biedt de mogelijkheid om met de buitenwereld te communiceren, in aangrijpende tekeningen. Op directe wijze laat zij zien wat haar bezig houdt. 

Nog te zien t/m 23 februari.

 

André de Jong

De ritmische lijnen, verbindingen en structuren in de tekeningen, papierwerken en installaties van de Friese kunstenaar André de Jong (1945) verwijzen naar wat zich in de natuur voltrekt aan ontstaan, scheppen en vergaan. Het wandobject van stof en touw (zie foto) heeft een tijdelijk karakter.

Nog te zien t/m 1 maart.

 

Joost Swarte

De veelzijdige Joost Swarte (1947) viert zijn vijftigjarige jubileum als illustrator, ontwerper en architect. In twee kabinetten zijn tientallen affiches te zien die Swarte in de loop der jaren heeft ontworpen, maar ook vaandels uit de reeks Negen Kunsten te Wapen en zwart-wittekeningen.

Nog te zien t/m 1 maart.

 

Richard van den Dool

Presentatie van schilderijen door Richard van den Dool (1949). Oudere werken die zich laten kwalificeren als koele landschappen, worden afgewisseld met recent werk dat lyrisch en kleurrijk is. Hij woont en werkt in Dordrecht. 

Nog te zien t/m 1 maart.

 

Het Museum Belvédère is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Heerenveen, provincie Friesland en vindt u op de Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Oranjewoud.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.