25
wo, nov

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Heerenveen/Oranjewoud Kunst/Cultuur - In samenwerking met Museum Belvédère organiseert de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen) op 13 februari a.s. een ongetwijfeld bijzonder interessante bijeenkomst met schrijver Peter Middendorp in Museum Belvédère. 

Schrijver en journalist Peter Middendorp (Emmen, oktober 1971) is sinds 2012 bekend van zijn column in de Volkskrant, maar verder natuurlijk ook van twee van zijn romans die veel stof deden opwaaien: ‘Vertrouwd voordelig’ over zijn jeugd in Emmen als zoon van de plaatselijke Blokker-eigenaar en ‘Jij bent van mij’. Het laatste boek is geïnspireerd op de moord op Marianne Vaatstra, waarin hij het verhaal vanuit het daderperspectief vertelt. Na een roerige middelbare schoolperiode studeerde Peter journalistiek en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna maakte hij reportages, vooral voor HP/De Tijd en kreeg hij een column in het gratis nieuwsblad De Pers. In deze columns onder de naam ‘Lange Poten’ hield hij de wederwaardigheden van politiek Den Haag bij. Ze werden gebundeld in ‘Ben je gelukkig?’ en ‘Met de kennis van nu’. In die tijd schreef hij ook een boekje over premier Jan-Peter Balkenende waarin hij deze op een uiterst geestige en rake manier portretteerde.

In een interview naar aanleiding van ‘Vertrouwd voordelig’ zei Middendorp: “In Drenthe is alles snel apart, er is geen prestatiecultuur, er heerst geen gevoel dat ergens iets aan te veranderen of te verbeteren is”. Deze opmerking werd hem daar niet in dank afgenomen. Desondanks keerde zijn interesse toch terug naar zijn oude club FC Emmen. In de Volkskrant beschreef hij hoe het hen in de Eredivisie afging. Ook kwam daarover in 2019 het boek ‘Dood en de gladiolen’ uit.

Manger avec les yeux
Het bijwonen van deze bijeenkomst wordt ongetwijfeld bijzonder boeiend en is het bezoeken en bijwonen uiteraard helemaal waard. In de pauze is er verder gelegenheid om een vleugel van het museum te bezoeken. De huidige tentoonstelling 'Manger avec les yeux'toont werken van de Franse kunstenaar en illustrator Martin Jarrie. Boekhandel Binnert Overdiep is met een stand aanwezig in het Museumcafé.

Meer informatie
Datum: donderdag 13 februari 2020
Locatie: Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen-Oranjewoud
Toegang: € 10,- 
€ 5,- voor donateurs van de SLAH, scholieren en studenten (alleen contante betaling mogelijk!)
Zaal open: 19.30 uur | aanvang 20.00 uur

Aanmelden kan via een mail aan SLAH: (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.