27
di, okt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Heerenveen Kunst & Cultuur - Op Pinkstermaandag 1 juni om 12.00 uur opent Museum Belvédère weer de deuren! Die feestelijke gebeurtenis wordt gemarkeerd door een uniek gelegenheidsproject van kunstenaar Ids Willemsma, die ter plekke een locatie gebonden kunstwerk maakt. 

De veelzijdige Ids Willemsma (1949) loopt vooral op klompen. Vanaf het begin van zijn kunstenaarsbestaan heeft hij ze altijd bewaard. Inmiddels heeft hij meer dan zestig versleten paren. Hij zal hiermee een looproute maken vanaf het parkeerterrein naar de ingang van Museum Belvédère. Er zullen vele soorten klompen gebruikt worden. Willemsma maakt onderscheid tussen ‘gewone’ klompen, werkklompen (voor in het atelier) en zondagse klompen (die hij draagt bij exposities). 

Ze zijn gemaakt van wilgenhout, iepenhout of zelf gekapt essenhout. De klompenparen worden op anderhalve meter afstand van elkaar geplaatst, als verwijzing naar de coronatijd. Deze installatie wordt maandagmorgen ingericht door de kunstenaar, samen met directeur-conservator Han Steenbruggen.

Adres: Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.