25
wo, nov

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Gorredijk Kunst & Cultuur - Museum Opsterlân is bijzonder verheugd dat zij, nu het lijkt alsof alle corona-ellende langzamerhand aschter de rug is en de wereld wordt uitgeholpen,  het museum weer kan openstellen voor publiek.

Vanaf 2 juni a.s. is het zo ver, en gaan de museumdeuren weer open. Een ideale gelegenheid om deze heropening te vieren met het tentoonstellen van een groot aantal schilderijen en tekeningen uit het Opsterlânse archief.

Schilderijen en tekeningen uit quarantaine!
Tijdens de lockdown hebben de medewerkers van het museum niet stilgezeten. Samen met diverse vrijwilligers is het schilderijdepot opgeruimd, zijn de werken gefotografeerd en vervolgens weer zorgvuldig ingepakt. Een aantal interessante werken is geselecteerd om tijdens de eerste weken tentoon te stellen. Het betreft schilderijen en tekeningen van onbekende kunstenaars maar ook van Henricus Froonen, Piet Deunhouwer en Willem Jans Dijk, allemaal stuk voor stuk bijzondere werken. Ga maar gerust weer naar dit sfeervolle museum en geniet van de helaas vij onbekend gebleven kunstenaars.

Meer informatie
Vanaf dinsdag 2 juni is het museum geopend.
Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur
Adres: Hoofdstraat 59, 8401 BW Gorredijk
Website: www.museumopsterlan.nl

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.