06
do, aug

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Heerenveen Duurzaamheid - In de toekomst moet iedereen in Nederland overstappen van fossiele brandstoffen (zoals olie, aardgas en steenkolen) naar duurzame energie (zoals zon, wind en aardwarmte). We noemen dit de energietransitie. De energietransitie heeft gevolgen voor wonen, werken en mobiliteit.

Als gemeente willen we graag weten of u behoefte hebt aan informatie of advies over dit onderwerp. We hebben adviesbureau Noordtij gevraagd ons uit te zoeken of er behoefte is aan een Gemeentelijke Informatiepunt Energie *.

Door de vragenlijst in te vullen kunt u uw wensen en ideeën delen. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Er zijn twee verschillende vragenlijsten: voor inwoners en voor ondernemers.

* Bij een Gemeentelijk Informatiepunt Energie kunnen inwoners en ondernemers uit de gemeente terecht voor onafhankelijke informatie en advies over de energietransitie. Zo’n Gemeentelijk Informatiepunt Energie kan op veel verschillende manieren worden georganiseerd. Voorbeelden zijn een fysiek loket, een digitaal platform en periodieke informatiebijeenkomsten.

Uw privacy

De vragenlijst is anoniem. Dit betekent dat niet te herleiden is wie welke antwoorden heeft gegeven. Mocht u vragen hebben over deze vragenlijst, neem dan contact op met Bureau Noordtij via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 058-2130819.

Wat is Energietransitie?

Kijk de film Morgenland (op YouTube), waar op een duidelijke wijze het ‘waarom’ en ‘hoe’ van de energietransitie wordt uitgelegd.

0513 Heerenveen-Oranjewoud  Kunst & Cultuur - Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020, ‘Generation Z’ vindt van 18 juli t/m 20 september 2020 plaats in Heerenveen en Groningen.

Lees meer: Noorderlicht Internationaal Fotofestival

0513 Heerenveen/Oranjewoud Kunst & Cultuur – Museum Belvédère heeft de laatste jaren bijzonder hoge ogen gescoord op vrijwel alle vlakken waaronder inhoudelijke profilering, kwaliteit, professionaliteit en ondernemerschap.

Lees meer: Excellent voor museum Belvédère

0513 Heerenveen/Oranjewoud Kunst & Cultuur - Met het plan voor een presentatie rond de Groninger kunstenaar Hendrik Werkman is Museum Belvédère geselecteerd door de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation.

Lees meer: Museum Belvédère gehonoreerd met project over Werkman

0513 Heerenveen Sport - Corona maatregelen rondom sport vanaf 29 april:

Lees meer: Jeugd weer aan het sporten

0513 Joure Evenement/hobby - Fryslân fan Boppen, een initiatief van  de Friese burgemeesters, vliegt de komende dagen met dronesroutes door de provincie.

Lees meer: Jousters zitten klaar voor Fryslân fan Boppen

0513 Heerenveen Gezondheid - Vanaf april* start het Odensehuis in Heerenveen, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie. Ook familie en vrienden zijn van harte welkom. De gemeente verstrekt een eenmalig subsidiebedrag van € 25.000,- voor een pilot.

Lees meer: Het Odensehuis in Heerenveen

0513 Weststellingwerf Maatschappij/Politiek - Het college van de Friese gemeente Weststellingwerf besloot om tijdens hun jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie nu eens géén champagne te schenken. Ook doen zij de borrel in de ban na afloop van vergaderingen. Het college en allen die bij de diverse vergaderingen zijn betrokken, maken hiermee een duidelijk punt en geven hiermee ook een goed voorbeeld.

Lees meer: Een maand lang geen alcohol binnen de gemeentemuren

0513 Educatie/maatschappij - De bibliotheek Joure houdt op donderdag 17 oktober vanaf 19.30 uur een informatieavond over CoderDojo, waar kinderen maandelijks gratis aan kunnen meedoen. De aanvang is 19.30 uur.
Bij CoderDojo leren kinderen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken en meer. De CoderDojo’s worden gehouden door vrijwilligers.

Lees meer: Bibliotheek Joure houdt informatieavond over CoderDojo voor kinderen

0513 Heerenveen Maatschappij -  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of stad te verbeteren, kunnen vanaf 23 april weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns.
De aanvraagperiode sluit op 17 mei (17.00 uur). Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren.

Lees meer: Idee?

0513 Heerenveen Economie - KPN NetwerkNL is vorige week in Heerenveen gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wethouder Hans Broekhuizen en Jeroen van der Jagt, Regiodirecteur Noordoost van KPN, gaven gezamenlijk het officiële startsein door zelf de eerste meters te graven in Skoatterwâld.

Lees meer: Glasvezel in Heerenveen

0513Duurzaamheid/maatschappij – De tijd van veel afgevallen bladeren komt er weer aan. De gemeente doet er alles aan om de bladeren van bomen die in de gemeente zijn geplaatst op te ruimen, maar vraagt hiervoor ook de medewerking van de bewoners. Op verschillende plaatsen in De Fryske Marren worden daarom bladkorven geplaatst waarin bewoners afgevallen bladeren die in privétuinen terechtkomen, in kunne  afvoeren.

Lees meer: De Fryske Marren plaatst ruim 100 bladkorven

0513Lemmer/Heerenveen – Duurzaamheid/Maatschappij - Op zaterdag 12 oktober a.s. organiseren de Friese Federatie Milieu (FMF) samen met Wetterskip Fryslân met de gemeenten Harlingen, Sint Annaparochie, Kollum, De Westereen (Zwaagwesteinde), Heerenveen, Drachten en Lemmer  de grote schoonmaakactie ‘Skjin Wetter’ in en rond het water van deze  zeven Friese plaatsen. Ruim vierhonderd duikers, zeeverkenners, kanoërs, suppers, hengelsporters en andere anonieme vrijwilligers ruimen komende zaterdag zwerfafval op. Het doel van de actie is logisch: bewustmaking van afval in het oppervlaktewater.

Lees meer: Actie Skjin Wetter, opruimen Fries zwerfafval
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.